София, бул. „Шипченски проход“ 63
0887 658 357, 0897 978 965

10 причини бизнесът ми да има собствен уеб сайт през 2016г. (I част)

Вече всички знаем, че благодарение на интернет целият свят се е превърнал в едно голямо информационно общество, че търсенето в интернет расте и се очертава тези тенденции единствено да се засилват и развиват...

Вече всички знаем, че благодарение на интернет целият свят се е превърнал в едно голямо информационно общество, че търсенето в интернет расте и се очертава тези тенденции единствено да се засилват и развиват

 

Всички дейности в обществения живот са под влиянието на информационно-технологичния прогрес, като някои от тях са и част от него. Интернет дори създава нови потребности за хората и бизнеса и се налага всички да се приспособяват към него. Но на някои места по света, все още осъзнаваме необходимостта да използваме възможностите на онлайн пространството и дори отхвърляме всичко ново от страх, че може да не се справим с него. Предпочитаме да подценяваме случващото се, вместо да го признаем, защото ще се наложи да се учим на нови неща и да полагаме някакви усилия. Не става въпрос просто да си направим уеб сайт, за да имаме повече клиенти, да продаваме повече онлайн и т.н., а главно – за да имаме основни съвременни условия и причини да се наричаме „фирма“ или „организация“ в XXI в. Каквото е нашият фирмен, корпоративен, бизнес уеб сайт. Той е изискване за потребителите в днешно време, които са такава възрастова група от хора, която използва интернет ежедневно. Затова въпросът не е всъщност „Защо бизнесът ми се нуждае от уеб сайт?“, а по-скоро – „Защо бизнесът ми все още няма уеб сайт?“. В повечето случаи естествено причините са „финансови“. Това е така, защото хората си мислят, че трябва да отделят огромни средства, които не биха могли да си позволят, т.е. мислят, че това е лукс. А, големи финансови средства се влагат за мащабни онлайн проекти, както е навсякъде, не само в интернет. Но дори и такива големи проекти са осъществими с малко средства и голямо желание. И все, пак като основни причини всяка фирма да притежава собсвен уеб сайт:

1. Уеб сайтът ви ще представи информацията, която търсят хората.

Независимо какво предлагате или продавате, то може да бъде показано на хората, които се интересуват от него или вече ви познават без да идват на място или да отговаряте на едни и също въпроси по телефона.

Ако сте ресторант, например – за да покажете интериора, менюто си, предимствата си на хората, без да ви се обаждат всеки път. Ако произвеждате и продавате мебели, например – хората могат да разгледат цветовете и моделите, както и да ги избират и поръчват независимо къде се намирате.

2. За да ви откриват в интернет.

Освен това, че потенциалните ви клиенти могат да разберат, че съществувате, те могат да намерят адреса, телефони и всяка друга контактна информация, която да ги доведе до вас.

 

 

3. Чрез собствен онлайн магазин може да продавате онлайн.

Имате магазин и продавате определени продукти – дрехи, техника, храна или други? Защо да не продавате допълнително онлайн? След няколко месеца ще можете да измерите дори реално, че вече сте спечелили повече, отколкото сте инвестирали в изработката на онлайн магазина си. А защо да не продавате изцяло и само онлайн?

4. За да запазите позициите си спрямо конкуренцията Ви. Както обикновено – тъкмо си помисляте дали да не направите нещо ново за бизнеса си (нов уеб сайт), което да ви отличи от останалите и разбирате, че те вече са го направили. Да, те вече имат уеб сайт – няма да изпъкнете пред тях ако си направитие и вие, а само ще ги достигнете.

5. За да обявявате новини, събития и промоции. Често интернет потребителите търсим къде да посрещнем празника си (като Нова година) и сме намислили къде, но не намираме нищо за това място в интернет. Просто продължаваме да търсим нататък – предпочитаме да ни лесно…

Каквото и да предлагате най-вероятно правите промоции – обявете ги някъде. Уеб сайтът ви е най-важен в този случай, особено ако сте вече фирма с история и установени клиенти – нека да имат място, на което да проверяват какво се случва при вас. Можете да наемете някого за обновления в уеб сайта ви за няколко часа в месеца, не е нужен цял ИТ отдел.

 

Следва продължение на статията 10 причини бизнесът ми да има собствен уеб сайт през 2016г.? (II част)

Блог