Често задавани въпроси за изработка на сайт

Какви са цените за изработка на сайт?

Цените за изработка на сайт са индивидуални за всеки проект и зависят от: предназначението на уеб сайта, уеб дизайна, функционалностите, обема на съдържанието (броя страници) и други изисквания, различни във всеки случай. Цената за изработка на сайт от нас не се определя от качеството на изработка, тъй като създаваме всеки уеб сайт с оглед необходимите изисквания и стандарти за качество.

За да получите отговор относно цената за изработка на сайт от нас, изпратете ни запитване, описващо желания уеб сайт и ще получите отговор в рамките на ден.

Колко време ще отнеме изработката на сайт?

Както цените, така и сроковете за изработка на сайт варират, в зависимост от едни и същи параметри – големината, броя страници, функционалности, уеб дизайна и т.н.

Изработката на фирмен сайт обикновено отнема от 1 до няколко седмици. В повечето случаи, създаването на представителен уеб сайт отнема 5-7 работни дни, след като сме получили целият текстов, снимков, видео и друг необходим материал.

Какво включва изработката на сайт от нас?

Пакетът за изработка на фирмен сайт включва:

– Страници със снимки и информация

– Мобилна версия – или т.нар. „Респонсив дизайн“ – вече всеки сайт трябва да има такава версия, за да бъде удобен на всякакви устройства (телефони, таблети).

– Пощенски кутии – Вие и Вашият екип можете да имате фирмени електронни пощенски кутии – например: vashetoime@website.com

– Първоначална SEO оптимизация на сайта (за 1 месец)

– Google Analytics акаунт + Google Search Console акаунт  – след като създадем сайта, ще направим и Google акаунт, чрез който можете да ползвате Google Analytics и Webmaster tools (вече Search Console). Това са инструменти са анализ на трафика и търсенето, както и за подобряване на присъствието на сайта ви в Google от наша страна.

– Включен домейн (име на уеб сайт) и хостинг поддръжка (сървър, на който се намира уеб сайтът) за 1 година.

Какво е първоначална SEO – оптимизация на сайт

Първоначалната SEO оптимизация на сайт е задължителна основа за бъдещото популяризиране на уеб сайта и включва:

– Съставяне на списък от ключовите думи, определящи целта и предназначението на продукта или услугата, на базата на които той или тя да бъде оптимизирани за търсене от потребители в търсещите машини.

– Изготвяне “robots.txt” файл за указване на търсещите машини кои страници от уеб сайта да бъдат индексирани и и кои не.

– Изготвяне на карта на сайта

– Определяне на заглавията и описанията на страниците на уеб сайта, в зависимост от ключовите думи, по които да бъде оптимизиран продуктът за търсещи машини.

Достатъчна ли е първоначална SEO – оптимизация за доброто позициониране на уеб сайта в търсачките (Google)?

Първоначалната оптимизация на сайт е необходимо условие за това уеб сайтът заеме добри позиции в търсещите машини, но в повечето случай не е достатъчна, за да го изведе на първа страница. Въпреки че е възможно да се случи в слабо конкурентни ниши и сфери на дейност, в които Вашите конкуренти не биха залагали на своето интернет присъствие. Но в днешно време, почти не съществува услуга, продукт или дейност, който да не се популяризира вече в интернет, както и конкуренти, които да не инвестират в оптимизация и интернет реклама усилено.

Какво е мобилна версия и респонсив дизайн на сайт?

Използването на интернет и търсенето в мрежата чрез мобилни устройства (таблети, смартфони) нараства, което създава необходимостта всеки уеб да има своя мобилна версия, защото в противен случай не би бил удобен за използване. При търсене през такива устройства, Google показва мобилните уеб сайтове с предимство пред останалите, считайки че тези резултати ще бъдат предпочитани и използваеми за потребителите.

Респонсив дизайн или отзивчив дизайн е предпочитаният метод за създаване на мобилни уеб сайтове, при който дизайнът и съдържанието се адаптират към различната резолюция на устройствата. Т.е. вместо да се създава отделна мобилна версия, която да се зарежда при използване от мобилни устройства, тенденцията при изработка на сайтове е самият дизайн бъде адаптивен и разпознавайки параметрите на устройството, да се приспособява към тях.

Какво е хостинг?

Хостингът е мястото, на което се съхраняват уеб сайтовете, за да бъдат достъпни онлайн. Наема се за определено време. При изработка на уеб сайт, наемаме хостинг за срок от 1 година, след което се подновява.

Какво е домейн?

Домейнът е името на уеб сайта – например: domain.com. Домейнът е включен в изработката на сайт от нас, също за срок от една година.

Възможно ли е да се случи нещо с електронната ми поща, създадена към уеб сайта, което да навреди на комуникацията с клиентите ми?

Не, докато имате хостинг, пощата Ви също ще съществува. В случай, че не бъдат подновени хостингът и домейнът, след изтичане на срока, за който за закупени, вече няма да бъдат налични и електронните пощенски кутии към тях.

Ако нещо се случи с уеб сайта ми след изработката, мога ли да разчитам, че ще отстраните проблема?

Да, дори да се случи нещо, след като сме приключили изработката на сайта, можете да разчитате на нашата помощ.

Включен ли е превод / втора езикова версия на уеб сайта в изработката?

В случай, че искате втора езикова версия на уеб сайта (английски, немски, руски и друг език), ще включим и тази услуга в пакета за изработка на уеб сайт. За тази цел е необходимо да ни уведомите предварително, тъй като не всеки уеб сайт се създава на повече от 1 език.

Имате други въпроси?