София, бул. „Шипченски проход“ 63
0887 658 357, 0897 978 965

Изработката на уеб сайт и уеб дизайна през 2016 г.

Добрата изработка на уеб сайт се превръща в най-ефективния начин за създаване на цялостно представяне на всеки бизнес, организация и дейност, достъпен за широката аудитория в интернет.

Добрата изработка на уеб сайт се превръща в най-ефективния начин за създаване на цялостно представяне на всеки бизнес, организация и дейност, достъпен за широката аудитория в интернет

 

Бизнесът все повече осъзнава необходимостта от изработка на уеб сайт като най-бързия, достъпен и изискващ най-малко средства начин за популяризиране на дейността си.

Другите видове реклама започват да отстъпват по ефективност, особено предвид разходите в сравнение с интернет рекламата. А уеб сайтът и добрата и съвременна изработка са в основата на доброто интернет присъствие и ефективната интернет реклама.

Какви са налагащите се тенденции в дизайна и изработката на уеб сайт, който има за цел да бъде представителен, интересен и модерен през 2016 г.?

1.„Flat” дизайн в изработката на уеб сайт.

Или т. нар. „плосък“ дизайн, при който уеб сайтът е по-изчистен, по-семпъл, с по-опростена структура. При този тип уеб дизайн не се използват декорации като сенки, текстури и други, а всичко е представено двуизмерно с прости форми и по-ярки цветове. Базиран е на простота и минимализъм.

2. Меню тип „Hamburger”

Представлява бутон, след кликането върху който се отваря менюто. Целта е изработка на уеб сайт с по-изчистен дизайн – менюто не е видимо през цялото време и има по-малко елементи.

Според някои този тип използване на навигацията би затруднило потребителите, а според други – хората вече са свикнали с този тип меню и е лесно разпознаваемо за тях.

3. Изработка на уеб сайт с видео фон.

Вместо статична начална страница, видео фонът създава усещане за динамичност на уеб сайта и подпомага задържането на вниманието на потребителя. Фонът от видео не трябва да е разсейващ и натрапчив.

Пример за уеб сайт с меню „Hamburger“ и видео фон:

 

4. Изработка на сайт с оформление тип „Карта“

Повлияно от “Pinterest” представяне на информация в по-лесно „смилаеми“ парчета и улесняващи сканирането на съдържанието на страницата от потребителите на уеб сайта.

5. Използване на по-светли цветове, илюстрации, икони и анимации в представянето на съдържание в уеб сайта

Във визуализирането на съдържанието се прибавя повече движение, цветове и подканващи към действие елементи.

Прилагането на различните тенденции при изработка на уеб сайт е добре да се съобразява с неговата аудитория. Все пак прилагането на по-нови и различни стилове в уеб дизайна може и да затрудни използването на уеб сайта, ако потенциалните и настоящите му потребители са свикнали и предпочитат вече установени стилове и структура. Дизайнът трябва единствено да подпомага за постигането на първоначалната цел на изработката на уеб сайт. Ако се създава фирмен уеб сайт, например, на преден план би трябвало да бъдат услугите и продуктите, които предлага и всички елементи в дизайна да работят за представянето им и да не отвличат вниманието от тях.

Блог