10 причини да имам собствен уеб сайт – II част

В продължение на статията „10 причини бизнесът ми да има собствен уеб сайт през 2016г.? (I част)“ преминаваме към последните 5 – по-рядко използвани, но по-често успешни предназначения и приложения на един уеб сайт.

В продължение на статията „10 причини бизнесът ми да има собствен уеб сайт през 2016г.? (I част)“ преминаваме към последните 5 – по-рядко използвани, но по-често успешни предназначения и приложения на един уеб сайт.

 

Oсвен да предлагаме и рекламираме това, което продаваме на нашите преки потребители единствено с тази цел – можем да бъдем и техни консултанти, доверени източници на информация, да бъдем и полезни. Е, не съвсем безкористно, защото накрая все пак ще сте увеличили и посещенията на уеб сайта си.

6.Чрез уеб сайта си можете да консултирате клиентите си онлайн.

Ако съветвате и давате консултации на потребителите си, ще спечелите доверието им към вас като специалист, а ако го правите и онлайн – ще увеличавате и интереса и трафика към вашия уеб сайт.

7. Да рекламирате – нужно е само да имате аудитория, на която да го правите.

Ако сайтът ви е задоволително посещаван, можете да печелите и от т.нар. афилиейт маркетинг – ставате партньор на онлайн магазин или услуга, при която почелите комисионна за всяка продажба, идваща от вашия сайт. За тази цел трябва да бъде посещават, т.е. оптимизиран за търсещи машини, защото именно те водят естественият трафик към вас.

8. Да споделяте мнения по важни за аудиторията ви въпроси. Колкото по-социално активни сте, толкова повече ще предизвиквате реакциите на хората – естествено за предпочитане положителните такива.

9. Да анкетирате потребителите си относно темите, които ги вълнуват и продуктите и услугите ви с цел тяхното подобряване.

Можете да попитате кое биха искали да се промени в използването на услугите ви, за да са по-успешни, както и много други въпроси.

10. Да обучавате – Можете да обучите хората как да използват смарт телефоните, които продавате например, за да започнат да ги използват. Можете да научите всеки на всичко, което знаете, без това да бъде излишна инвестиция на време и усилия, а за други средства – да не говорим.

Уеб сайтът може да се използва и за много други неща, разбира се, това бяха само част от най-изпитаните и гарантиращи ефект функции и цели, които може да изпълнява. Знаейки колкото може повече по темата, толкова по-вероятно ще бъде да откриете вашия работещ модел.

Блог